Hronika

Počelo suđenje za ubistvo nevjenčanog supruga

Počelo suđenje za ubistvo nevjenčanog supruga
Počelo suđenje za ubistvo nevjenčanog supruga

SARAJEVO - Suđenje Enisi Eminović (20), optuženoj da je u aprilu u Sarajevu nožem ubila nevjenčanog supruga Smaju Hadžimusića (25), počelo je danas u Kantonalnom sudu u Sarajevu, a Sudskim vijećem predsjedava sudija Jasenko Ružić.

Aida Topalović, kantonalna tužiteljica, pročitala je danas dio optužnice, objasnivši da će detalje obrazlagati u toku suđenja, te da će dokazati da je Eminovićeva počinila krivično djelo ubistvo.

Omar Mehmedbašić, advokat optužene Enise Eminović, rekao je juče da će u toku sudskog postupka dokazati da Eminovićeva nije imala namjeru ubiti Hadžimusića, te da je to uradila nehotično, jer je došlo do fizičkog sukoba.

"Oni imaju zajedničko dijete, dvoipogodišnju djevojčicu koja je plod njihove ljubavi. Ona ne bježi od odgovornosti, ali ćemo dokazati da ubistvo nije počinila namjerno", rekao je Mehmedbašić.

U iskazu koji je Eminovićeva dala policiji kazala je da nije imala motiv za ubistvo supruga, da ga je voljela i da je do nesreće došlo kad su se nagurivali. Tokom saslušanja Eminovićeva je tvrdila da nije željela ubiti Hadžimusića, ali da su se gurali, te da su i jedno i drugo u rukama imali nož i da ga je nenamjerno ubola.

Njen advokat već ranije je tvrdio da su se Eminovićeva i Hadžimusić često svađali, te da ga je mnogo voljela, a da je on često raskidao s njom, pa bi se opet vraćao. Rekao je da su oboje bili pod dejstvom droge, te da je ona prije sukoba konzumirala "travu".

Na početku suđenja, pri ulasku optužene došlo je do malog incidenta, jer se ona bunila što u sudnici vidi novinare i fotoreportere.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije