Hronika

Pod istragom 15 službenika CJB Prijedor

Pod istragom 15 službenika CJB Prijedor
Pod istragom 15 službenika CJB Prijedor

PRIJEDOR - Policijski službenik Centra javne bezbjednosti Prijedor, osumnjičen za krivična djela "povreda ljudskog dostojanstva" i "zloupotreba službenog položaja", suspendovan je odnosno udaljen iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske do okončanja krivičnog postupka, rekao je danas načelnik prijedorskog CJB Vojislav Pelkić.

"Policijski službenik CJB Prijedor, koji je obuhvaćen izvještajem odnosno podignutom optužnicom Specijalnog tužilaštva, u petak je suspendovan, odnosno udaljen iz MUP-a, do okončanja krivičnog postupka", rekao je Pelkić na konferenciji za novinare u Prijedoru.

On je dodao da je u prva tri mjeseca ove godine CJB Prijedor dostavio tužilaštvu dva izvještaja protiv svoja dva radnika, od kojih je jedan policijski službenik osumnjičen za povredu ljudskog dostojanstva i zloupotrebu službenog položaja, a drugi za pronevjeru i poslugu.

"Za ovog drugog radnika čeka se ishod istrage, pa ćemo utvrditi da li ima osnova za udaljavanje iz MUP-a ili ne", naveo je Pelkić.

Prema njegovim riječima, u prva tri mjeseca pokrenuta su četiri disciplinska postupka protiv 15 radnika CJB Prijedor zbog povrede radne dužnosti, od kojih su dva okončana tako što je utvrđeno da je sedam policijskih službenika disciplinski odgovorno.

"Za druga dva postupka, u skladu sa novim Zakonom o policijskim službenicima, radnja nema obilježja teže nego lakše povrede radne dužnosti, te se ne vodi disciplinski postupak, nego će ih sankcionisati nadređeni", pojasnio je Pelkić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije