Hronika

Podignuta optužnica protiv Budimira Bulatovića

Podignuta optužnica protiv Budimira Bulatovića
Podignuta optužnica protiv Budimira Bulatovića

BANJALUKA - Okružno tužilaštvo Banjaluka podiglo je optužnicu protiv Budimira Bulatovića /45/ zbog prevare, kojom je oštetio grad Banjaluka i preduzeće "Celeks" za više od 550.000 KM.

Bulatović je optužen da je, kao izvršni koordinator "Evropske ekspertske grupe" /EEG/ iz Beograda, od septembra 2007. do maja 2009, u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi za sebe, lažno prikazivao činjenice da je EEG organizacija koju je osnovala Evropska komisija i time ovlaštena i licencirana da vrši kandidovanje projekata kod Evropske komisije radi dobijanja donacija za njihovo finansiranje.

Na taj način je Bulatović doveo u zabludu predstavnike grada Banjaluka i preduzeća "Celeks" da na ime dobijanja donacije za finansiranje njihovih projekata na račun EEG uplate određena sredstva kao obaveznu kotizaciju, što su oštećeni i učinili, saopšteno je iz Okružnog tužilaštva.

Bulatović, koji ima prebivalište u Beogradu, pribavio je za sebe protivpravnu imovinsku korist od 172.113 KM za koliko je oštećeno preduzeće "Celeks", te od 391.166 KM za koliko je oštećen grad Banjaluka.

Optužnica, koja tereti Bulatovića za produženo krivično djelo prevara, proslijeđena je na potvrđivanje Osnovnom sudu Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije