Hronika

Podignuta optužnica za ubistvo bake i oca

Podignuta optužnica za ubistvo bake i oca
Podignuta optužnica za ubistvo bake i oca

BANJALUKA - Okružno tužilaštvo Banjaluka podiglo je optužnicu protiv Luke Savića (1994.) iz Donjih Kladara, kod Srpca zbog sumnje da je ubio svoju baku Maru (78) i svog oca Slobodana Savića (53).

Luka Savić je osumnjičen da je 18. februara ove godine u Donjim Kladarima kod Srpca, zajedno sa šesnaestogodišnjim drugom D.M. (26), počinio teško ubistvo te krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Okružnom sudu Banjaluka.

Za sauočesnika u ovom ubistvu, šesnaestogodišnjeg D.M., tužilac za maloljetnike Okružnog tužilaštva Banjaluka, stavio je 10. aprila prijedlog za izricanje vaspitne mjere zavodskog tipa i prijedlog za produženje pritvora zbog krivičnog djela teško ubistvo.

O ovom predmetu izjasnit će se sudija za maloljetnike Osnovnog suda u Gradišci.

Podsjećanja radi, šesnaestogodišnji D.M. i Luka Savić su 18. februara ispred porodične kuće iz automatske puške ubili Maru, a potom telefonom pozvali Slobodana da i on dođe te pucali i u njega.

Nakon ubistva uzeli su Slobodanov automobil "reno laguna" i pobjegli u nepoznatom pravcu, ali su, zahvaljujući brzoj intervenciji policije i uz korišenje helikoptera, locirani i uhapšeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije