Hronika

Poginula dva bajkera

Poginula dva bajkera
Poginula dva bajkera

PRIJEDOR, BILEĆA - Motociklisti Ahmed Kadić (22) iz Prijedora i Milovan Mićunović (20) iz Bileće poginuli su u saobraćajnim nesrećama koje su se u ponedjeljak dogodile na području ta dva mjesta.

Tragedija, u kojoj je Kadić u 21.20 poginuo dogodila se je kada je Kadić sa motociklom honda preticao golf 2, za čijim volanom se nalazio Miroslav Vojinović (42) iz Novog Grada.

"Vojinović je išao iz pravca Novog Grada i u Blagaj Rijeci je dao znak da skreće u lijevu stranu. Tada je Kadić, koji se kretao istim pravcem, u momentu Vojinovićeg skretanja započeo preticanje, zbog čega je došlo do sudara motocikla sa vozilom", kazao je "Nezavisnim" izvor blizak istrazi.

Tom prilikom Kadić i Vojinović su zadobili teške tjelesne povrede, zbog čega su prevezeni u prijedorsku bolnicu "Doktor Mladen Stojanović". Nakon zbrinjavanja, Kadić je preminuo od zadobijenih povreda.

Uviđaj je obavila prijedorska policija zajedno sa dežurnim tužiocem Okružnog tužilaštva Banjaluka, koja je naložila vještačenje sijalica, krvi i urina kao i obdukciju poginulog Kadića, kako bi bili utvrđeni uzroci koji su doveli do ove teške saobraćajne nesreće.

Milovan Mićunović je poginuo u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u 22.40 na izlazu iz Bileće prema Gacku. Mladić je nastradao kada je iz zasad neutvrđenih razloga sletio motociklom suzuki sa kolovoza u mjestu Matov Han.

Ova vijest šokirala je mještane Bileće, koji kažu da im nije jasno kako je došlo do nesreće s obzirom na to da se radi o dijelu puta koji nema krivina.

"To je bio snažan udarac, odjeknulo je cijelo mjesto, kao da je bomba pala. Mladić je bio sa jedne, a motocikl sa druge strane ceste. Nesreća se dogodila nedaleko od jedne benzinske pumpe, pa su radnici nakon što su čuli da je sletio, povezli mladića u Trebinje, ali je na putu do bolnice podlegao povredama", kaže mještanin koji je želio ostati anoniman. Kako kaže, nesreći je najvjerovatnije kumovala neprilagođena brzina jer te večeri nije padala kiša niti se radi o kritičnom putu.

"Poznavao sam Milovana, bio je vrijedan mladić. Radio je sa ocem nešto oko kamena", kaže ovaj mještanin.

FOTO ILUSTRACIJA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije