Hronika

Poginuli otac i petogodišnji sin

Poginuli otac i petogodišnji sin
Poginuli otac i petogodišnji sin

PRIJEDOR - Milenko Korov (53) i njegov petogodišnji sin Danijel iz sela Jelićka, kod Prijedora, poginuli su u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na oko četiri kilometra od njihove porodične kuće.

Do nesreće, koja se dogodila u petak oko deset časova, došlo je kada je Korov upravljajući traktorom zetor izgubio kontrolu nad volanom i sletio u odvodni kanal rudnika "Mittal".

Tom prilikom Korov i njegov sin su poginuli na licu mjesta. Na traktoru su se nalazili još Korovova komšinica i njen maloljetni sin, koji su, na sreću, prošli sa lakšim povredama. Prikolica traktora i tragovi kočenja bili su jedino što smo zatekli na licu mjesta. Kanal pun mulja nije pokazivao da su u njemu ugašena dva života. 

"Čuo sam da je bila neka nesreća, ali nisam znao ko je poginuo. Od vas sada čujem. Velika je tuga izgubiti malo dijete, sine moj. Evo, vidite i sami da je put ravan", u nevjerici nam je ispričao Korovov poznanik.

Kako kaže, Milenko je, budući da je po profesiji bio šumar, traktorom prolazio i kuda niko ne bi smio, ali eto, dodaje on, prokleta sudbina na ravnom putu oduze život njemu i njegovom sinu.

"On je prije nekoliko godina takođe sletio s traktorom, ali je tada imao kabinu, koja ga je spasila", kaže on.

Miroslav Nišić, dugogodišnji prijatelj Korova, a koji živi nekoliko stotina metara od mjesta nesreće, kaže da su ljudi pokušali da ih izvuku iz kanala, ali im nije bilo spasa.

"Milenko je držao sina u krilu i vozio, drugi dječak je sjedio na lijevom blatobranu, a njegova majka na rudi, gdje se spaja traktor sa prikolicom. Kada je traktor krenuo u kanal, Milenko je sina stisnuo uz sebe u pokušaju da ga spasi, međutim traktor je pao na njih", sa suzama u očima ispričao nam je Mišić, ilustrujući nam na travi kako se dogodila nesreća.

Dodao je da su se žena i njen sin uspjeli spasiti jer ih nije poklopio traktor.

"Žena je pala na asfalt, a njen sin je uspio isplivati iz kanala. Nesrećni Danijel se odmah ugušio. Milenko je davao znakove života, međutim nije uspio da se spase jer je na njega takoreći lagao traktor", istakao je Nišić, dodajući da je taj kanal dubok oko dva metra. Prema njegovim riječima, Korova svi u selu znaju kao vrijednog i dobrog čovjeka. "Radio je po šumi, bio je poljoprivrednik. Imao je i šatore koje je nekada iznajmljivao za zborove", kaže Nišić, dodajući da su iza Korova ostali dva sina i supruga.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije