Hronika

Poginuo radnik na viljuškaru

Poginuo radnik  na viljuškaru
Poginuo radnik na viljuškaru

VLASENICA - Nedeljko Klještan (45), radnik vlaseničkog "Ivexa", preminuo je od posljedica povreda koje je zadobio dok je u krugu preduzeća radio na viljuškaru.

U Policijskoj stanici u Vlasenici Srni je rečeno da je smrt Klještana prijavljena u srijedu oko 19.30, a da je operativnim radom na terenu utvrđeno da se nesreća dogodila oko 13 časova.

"Radeći na mjestu vozača viljuškara, pomenuto lice je zadobilo povrede na radnom mjestu", kažu u vlaseničkoj policiji.

Prema riječima očevidaca, Klještan je viljuškarom utovarivao palete daske na kamion, a onda je izašao iz kabine, stao na gumu viljuškara, pa se najvjerovatnije okliznuo i pao između kabine i nosača držača viljuškara, koji ga je prikliještio.

U pomoć su mu odmah pritrčale kolege, koje kažu da je neposredno nakon nesreće bio pri svijesti, a da se kasnije onesvijestio.

Prevezen je u Dom zdravlja Vlasenica, a potom u Opštu bolnicu u Zvorniku, odakle je upućen u Univerzitetski klinički centar u Tuzli, gdje je preminuo.

Zaposleni u preduzeću "Ivex" danas nisi bili raspoloženi za izjave jer su bili u šoku zbog gubitka kolege.

Biljana Petrović, tužilac Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu, kazala je da je naređena obdukcija tijela stradalog.

"U toku je uviđaj u prisustvu republičkog inspektora za zaštitu na radu kako bi bile utvrđene okolnosti pod kojima se dogodila nesreća", kazala je Petrovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije