Hronika

Poginuo u prevrtanju auta

Poginuo u prevrtanju auta
Foto: N.N. | Poginuo u prevrtanju auta

SRBAC - U slijetanju i prevrtanju vozila kia poginuo je vozač Draženko Sivac (37) iz Srpca, potvrdio je izvor blizak istrazi.

Nesreća se u subotu popodne oko 16.45 dogodila u mjestu Kočićevo, između Srpca i Nove Topole.

Uslijedio je detaljan uviđaj na mjestu tragedije, kako bi se utvrdili precizni razlozi koji su doveli do nesreće.

"Uviđaj je obavio dežurni tužilac Goran Rakić, zajedno sa policijom iz Gradiške. Tužilac je naložio istragu u cilju utvrđivanja uzroka i svih okolnosti pod kojima se desila nesreća", rekli su iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, odakle više detalja nisu naveli.

Međutim, izvori bliski istrazi kazali su da je Sivac autom izletio s puta na jednoj krivini te se prevrnuo više puta i zaustavio na krovu.

Pretpostavlja se da je uzrok nesreće brza vožnja, na šta ukazuju prvi rezultati istrage, odnosno tragovi koji su pronađeni na mjestu događaja.

Brza vožnja, u kombinaciji sa nepažnjom, lako bi mogla biti uzrok i nezgode koja se u noći između subote i nedjelje dogodila u centru Banjaluke. Šteta je veća, ali povrijeđenih, srećom, nije bilo.

U Policijskoj upravi Banjaluka su kazali da je do nezgode došlo kada je M.Z. (32) iz Banjaluke, vozač audija Q7, izgubio kontrolu nad tim terencem u Vidovdanskoj ulici te udario u golf 5 i autobusko stajalište.

Prije nego što je "uskočio" u stajalište, audi je porušio i 16 zaštitnih stubića pored ulice.

"Još se utvrđuju detalji te nezgode, u kojoj nije bilo povrijeđenih", rekli su juče iz policije.

Dan ranije je u saobraćajnoj nezgodi u Banjaluci povrijeđen motociklista, i to u Ulici Nikole Pašića, a potom ga je odvezlo vozilo Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije