Hronika

Pokušao ubiti brata u centru Sarajeva

Pokušao ubiti brata u centru Sarajeva
Foto: N.N. | Pokušao ubiti brata u centru Sarajeva

SARAJEVO - Dežurna služba Policijske uprave Centar Sarajevo sinoć je u 20.10 sati obaviještena da se u ulici Muhameda Hadžijahića nalazi povrijeđena osoba.

Uhapšen je Eldin Matulović zbog pokušaja ubistva brata.

Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici su zatekli ekipu Hitne pomoći tokom ukazivanja pomoći Marku Matuloviću (20) iz Sarajeva, koji je nožem izboden u leđa.

Nakon ukazane ljekarske pomoći na licu mjesta, povrijeđeni je prevezen na KUM UKC-a Sarajevo, gdje su mu konstatirane teške tjelesne povrede, opasne po život.

Avaz nezvanično sasznaje da je Marko Matulović povrijeđen nožem. Marko je najmlađi od trojice braće Matulović. Dvojica starijih Eldin (25) i Kristijan (23) dobro su poznati policiji po krađama, razbojništvima i nasilničkom ponašanju.  

Napad na najmlađeg Matulovića dogodio se, kako Avaz saznaje, na ulici i još se utvrđuje motiv.

Krađe, razbojništva i napadi

Braća Matulović poznata su po teroriziranju građana na Koševskom Brdu. Prije nekoliko godina, Eldin je u ulici Zuke Džumhura slomio lobanju 16-godišnjaku. U avgustu ove godine privođen je nakon što je provalio u atelje poznatog akademskog slikara Seada Čerkeza na Koševskom Brdu, odakle je ukrao novac i 23 umjetničke slike.

Privođen je i u akciji "Panorama" zbog pripadnosti grupi koja se bavila krađama automobila i iznudama. Kristijan je kao maloljetnik proveo određeno vrijeme u Zavodu za mušku djecu na Humu, a poznat je, takođe, po krađama i razbojništvima.  

(Avaz)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije