Hronika

Policajac iz Brčkog optužen da je primao mito

Policajac iz Brčkog optužen da je primao mito
Policajac iz Brčkog optužen da je primao mito

BRČKO - Brčanski sud potvrdio je optužnicu protiv policijskog službenika zbog sumnje da je u obavljanju dužnosti tražio i primio mito.

Službenik Policije Brčko distrikta, čiji su inicijali M.G. /38/, tereti se da je vršeći dužnosti u saobraćaju, u više navrata od građana zahtijevao i primio novac da ne bi preduzeo radnje na koje je ovlašten.

Sekretar brčanskog tužilaštva Samir Beganović rekao je da se optuženom stavlja na teret da je nakon utvrđenih neregularnosti na više kombi vozila jednog vlasnika od njega tražio i uzeo novac u pojedinačnim iznosima od 200 do 480 KM.

"Rezultati istrage pokazali su da je M.G. zahtijevao i primio novac u ukupnom iznosu od 980 KM da u okviru svog ovlaštenja učini ono što ne bi smio učiniti", rekao je Beganović.

Shodno tome, kaže Beganović, Tužilaštvo je protiv ovog lica podiglo optužnicu za produženo krivično djelo primanja dara ili drugih oblika koristi.

Prema njegovim riječima, Tužilaštvo podizanjem ove optužnice nastavlja da procesuira krivična djela korupcije u institucijama Brčko istrikta.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije