Hronika

Policajac se nagodio sa Specijalnim tužilaštvom RS

Policajac se nagodio sa Specijalnim tužilaštvom RS
Policajac se nagodio sa Specijalnim tužilaštvom RS

BANJALUKA - Slavko Đurić, policajac CJB Banjaluka, osumnjičen da je zajedno sa banjalučkim inspektorima i ostalima organizovano preprodavao drogu, nagodio se sa Specijalnim tužilaštvom RS na kaznu zatvora od pet mjeseci.

Sporazum između Đurića i Tužilaštva kao dokaz odbrane u sudski spis u banjalučkom Okružnom sudu uložio je Marinko Brkić, advokat Ognjena Stijaka.

Brkić je kazao da odbrana ovim  sporazumom želi da dokaže kako je tekao tok istrage te da je Đurić mijenjao iskaze kako bi opteretio ostale optužene.

Mladen Mitrović, specijalni tužilac, je na nastavku suđenja optuženima kazao da taj sporazum ne može biti dokaz jer nije prihvaćen i razmatran na sudu.

"Takođe, to ne može biti dokaz jer je Đurić svjedočio na sudu,  tako da se protivimo tome", kazao je on.

Inače, Đurić je ranije priznao krivicu i svjedočio protiv optuženih inspektora.

Podsjećamo, Specijalno tužilaštvo RS tereti Marka Kovačevića, Srđana Radulovića i Ognjena Stijaka da su organizovano preprodavali drogu od kraja 2010. godine do oktobra 2013. godine.

U ovom slučaju optuženeno je još pet policijskih inspektora za iznude iskaza, falsifikovanje isprava, povredu ljudskog dostojanstva i zloupotrebu službenog položaja i ovlaštenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije