Hronika

Policajac van dužnosti uhvatio maloljetnog razbojnika u Banjaluci

Policajac van dužnosti uhvatio maloljetnog razbojnika u Banjaluci
Foto: Ilustracija | Policajac van dužnosti uhvatio maloljetnog razbojnika u Banjaluci

BANJALUKA - Sedamnaestogodišnji Banjalučanin osumnjičen je da je u subotu naveče oko 22:00 sati, uz prijetnju nožem, opljačkao jedan market u ovom gradu i tom prilikom ukrao 8.400 KM.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Banjaluka, njega je nedugo nakon izvršenog razbojništva uočio i uhvatio policajac koji u tom trenutku nije bio na dužnosti.

Zadržao ga je do dolaska policijskih službenika nadležne policijske stanice koji su ga priveli i utvrdili da se radi o sedamnaestogodišnjaku iz Banjaluke.

"Naime, 15.12.2018, godine oko 22,00 časa, nepoznato maskirano lice, za koje je kasnije utvrđen identitet, je uz prijetnju upotrebe noža prema radnicama marketa u Ulici Slobodana Kusturića, otuđilo novac u iznosu od oko 8.400,00 KM, te se trčeći udaljilo u nepoznatom pravcu, čime se sumnjiči da je izvršilo krivično djelo 'Razbojništvo'.
Kod maloljetnika je pronađen otuđeni novac, obaviješten je tužilac za maloljetnike Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se u skladu sa odredbama Zakona o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku preduzmu potrebne radnje u cilju dokumentovanja navedenog krivičnog djela te da se u redovnoj proceduri dostavi izvještaj", navodi se u saopštenju PU Banjaluka.

Zaključuje se da je u toku rad na utvrđivanju povezanosti maloljetnika sa drugim izvršenim krivičnim djelima "Razbojništvo" na području pomenute Policijske uprave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije