Hronika

Policajcu pet mjeseci za pljačku pokojnika

Policajcu pet mjeseci za pljačku pokojnika
Policajcu pet mjeseci za pljačku pokojnika

GRUDE - Opštinski sud u Ljubuškom osudio je Srećka Glavaša (49), policajca iz Gruda, na pet mjeseci zatvora zbog pljačke leša.

Takođe, zbog zloupotrebe službenog položaja na godinu dana mu je zabranjen rad u policiji.

Kako se navodi u presudi Suda, Glavaš je 2012. godine kao kriminalistički tehničar MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona nakon izvršenog uviđaja samoubistva u mjestu Drinovci zadržao za sebe pojedine predmete od pokojnika.

"Predmete pronađene pored mrtvog tijela nije pohranio u prostorije krim-tehnike Policijske uprave Grude, već je iz novčanika pokojnika uzeo neutvrđeni iznos novca, te bankovnu karticu Zagrebačke banke RH, kojom je podigao iznos od 40 KM", stoji u presudi.

Kako se dalje navodi, nakon što je osuđeni policajac saznao da se protiv njega vodi istraga, u martu 2013. godine je vratio pare.

"Došao je u prostorije MUP-a u Ljubuškom te samoinicijativno predao novac u iznosu od 77,50 KM u različitim apoenima i 100 kuna, tvrdeći da je to novac iz novčanika pokojnika", stoji u presudi. 

Glavaš je pribavio protivpravnu imovinsku korist u vrijednosti otuđenog novca, a istovremeno oštetio porodicu pokojnika, navodi se u odluci Opštinskog suda u Ljubuškom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije