Hronika

Policija oduzela polovnu robu i vatreno oružje

Policija oduzela polovnu robu i vatreno oružje
Policija oduzela polovnu robu i vatreno oružje

TUZLA - Policija Tuzlanskog kantona pronašla je prilikom pretresa porodičnih kuća i poslovnih objekata na više lokacija u Tuzli i Živinicama oružje i veću količinu polovne tehničke i druge robe vrijedne više desetina hiljama KM, koja je prodavana bez odgovarajućih dozvola.

Pronađena su četiri pištolja i municija, te rabljeni televizori, računari, kućanski aparati, motorne pile, kosilice, bušilice, hidraulične dizalice i druga roba, saopšteno je danas iz MUP-a Tuzlanskog kantona.

Vlasnici su ovu robu prodavali bez odgovarajućih dozvola, odnosno bez registrovanih poslovnih djelatnosti.

Pretrese su izvršeni s ciljem sprečavanja vršenja krivičnih djela iz oblast privrede, poslovanja i bezbjednosti platnog prometa, odnono krivičnoig djela nedozvoljene trgovine i držanja oružja.

Nakon izvršene kriminalističke obrade, policija će Kantonalnom tužilaštvu Tuzla dostaviti izvještaj o izvršenim krivičnim djelima protiv lica koja su se bavila nedozvoljenom trgovinom i koja su bez dozvola držala vatreno oružje.

Pripadnici Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Tuzla postupiće u skladu sa svojim nadležnostima i vlasnicima izdati odgovrarajuće rješenja o zabrani rada i otklanjanja drugih nedostataka.

Pretresi su iyvršeni po naredbi opštinskih sudova Tuzla i Živinice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije