Hronika

Policija traga za serijskim piromanom

Policija traga za serijskim piromanom
Policija traga za serijskim piromanom

BUGOJNO - Policija traga za piromanom, koji je proteklog vikenda zapalio štale Vinku i Ljupku Budimiru u Vučipolju, kod Bugojna, a štetu procjenjuju na oko 40.000 maraka.

Vatrena stihija progutala je obje štale u kojima je izgorio alat, materijal za obnovu kuće i nekoliko desetina metara drva. Iz MUP-a Srednjobosanskog kantona su, navodeći incijale, saopštili da se prvi požar dogodio u noći između petka i subote, tačnije četiri časa poslije ponoći.

Požar na Ljupkovoj štali, a koji je rođeni Vinkov brat, podmetnut je u subotu popodne, oko 17 časova.

Prema nezvaničnim informacija, više osoba je privedeno zbog izazivanja požara, međutim, niko nije u svojstvu osumnjičenog. Porodica Vinka Budimira nam je kazala da im je za nekoliko minuta izgorjelo sve što se nalazilo u pomoćnom objektu, te da su uspjeli spasiti samo mješalicu i kosilicu.

"Brat je ustao oko tri sata, kako bi podgrijao mlijeko za dijete, i u tom trenutku je kroz prozor vidio plamen. Probudio nas je sve, međutim, dok smo mi izašli iz kuće vatra je progutala štalu. Prvo su drva gorjela, a kasnije se proširilo na objekat", kazali su nam oni.

Kako kažu, svi su zajedno počeli da gase požar, ali već je bilo kasno, pitajući se ko bi im mogao to da uradi, s obzirom na to da se nisu nikome nikada zamjerili.

Taman što su ugasili požar na Vinkovoj štali, te otišli da se odmore, u sred bijela dana, tačnije u subotu, piroman je ponovio isti scenario na Ljupkovoj štali, koja je udaljena svega 50 metara od Vinkove.

"Ljupko je vidio bijeli automobil golf, ali nije uspio zapisati registarske oznake, jer je velikom brzinom pobjegao", ističu oni, dodajući da je Ljupku izgorjela krovna konstrukcija, deset metara drva i alat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije