Hronika

Policija upecala dvojicu serijskih lopova iz Broda

Policija upecala dvojicu serijskih lopova iz Broda
Policija upecala dvojicu serijskih lopova iz Broda

BROD - Pripadnici Policijske stanice Brod uhapsili su M.Lj. i S.M., obojica sa područja te opštine, koje policija sumnjiči za nekoliko krađa, potvrđeno je za "Nezavisne novine".

Tereti ih da su zajedno sa dvojicom maloljetnika oštetili preduzeće "Elektrodoboj", Radna jedinica Brod, na način da su od 18. do 25. oktobra sa dalekovodnih stubova u mjestu Novo Selo ukrali 20 konzola i oko 4.000 metara elektrokablova koji nisu bili pod naponom.

"Dio ukradenih predemeta  pronađen je na deponiji, u krugu privrednog društva koje se bavi otkupom, preradom i trgovinom sekundarnih proizvoda na području opštine Brod, vlasništvo R.O.", saopšteno je iz CJB Doboj.

Takođe, tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da su M.Lj. i S.M počinili tešku krađu u benzinskoj pumpi "Guber petrol 1", Poslovna jedinica Brod.

"Oni su 1. aprila ove godine, oko 1.30 časova, ušavši u objekat benzinske pumpe maskirani i sa drvnim palicama u rukama, bez obraćanja radnici prišli prodajnom pultu odakle su iz kase ukrali ladicu sa 270 KM", rečeno je "Nezavisnim" iz policije.

Za M.Lj. i S.M. se takođe sumnja da su između 17. i 18. jula u mjestu Sijekovac, opština Brod, upali u krug dioničarskog društva "Kušljić komerc", gdje su iz četiri radne mašine ukrali osam akumulatora.

"Sumnja se da su te akumulatore prodali preduzeću koje se bavi otkupom, preradom i trgovinom sekundarnih proizvoda na području opštine Brod, kao i trećim licima", saopšteno je iz CJB Dobo.

Nakon izvršene kriminalističke obrade, M.Lj. i S.M. su uz saglasnost dežurnog tužioca pušteni na slobodu, a slijedi ispitivanje i maloljetnika.

Po dokumentovanju, protiv  M.Lj. i S.M. Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biće dostavljen izvještaj o počinjenim krađama, dok će protiv R.O. biti podnesen izvještaj zbog prikrivanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije