Hronika

Poresku upravu oštetila za 21.779 KM

Poresku upravu oštetila za 21.779 KM
Poresku upravu oštetila za 21.779 KM

DOBOJ - Sektor dobojske kriminalističke policije podnio je izvještaj protiv vlasnice jednog ugostiteljskog objekta u tom gradu zbog povreda osnovnih radničkih prava, kao i oštećenja povjerilaca.

Naime, kako se navodi u saopštenju CJB-a Doboj, ona je u periodu od januara do juna 2009. godine u radni odnos primila troje radnika, sa kojima nije zasnovala radni odnos i potpisala ugovor o radu, čime je prekršila Zakon o radu.

"Sa navedenim radnicima nije zaključila ugovor o radu kojim je bila dužna regulisati prava i obaveze radnika i poslodavca, nije ih je prijavila u Fond za penzijsko-invalidsko osiguranje Republike Srpske, niti izmirila obaveze po osnovu doprinosa, čime im je uskratila pravo na obavezno penzijsko-invalidsko i zdravstveno osiguranje", stoji u saopštenju dobojskog CJB-a.

S druge strane, kako se navodi, iako je znala da je ugostiteljskoj radnji račun blokiran po osnovu sudskog rješenja, zbog potraživanja povjerilaca i po osnovu potraživanja od strane Poreske uprave, prijavljena je svjesno izbjegla plaćanje preko računa ugostiteljskog objekta, te gotovinski i preko svog računa vršila plaćanje obaveza prema ostalim povjeriocima.

"Obaveze koje su nastale u vezi s obavljanjem djelatnosti prijavljena nije izmirivala raspoloživim sredstvima kada je imala dovoljno sredstava na računu, nego ih je iskoristila u druge svrhe. Na ovaj način je ostvarila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 21.779,65 KM. Za isti iznos je oštećena i Poreska uprava RS", kazala je Ljerka Stanimirović, portparol CJB-a Doboj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije