Hronika

Potjera u Austriji: Zatukao suprugu metalnom šipkom pa pobjegao u BiH

Potjera u Austriji: Zatukao suprugu metalnom šipkom pa pobjegao u BiH
Potjera u Austriji: Zatukao suprugu metalnom šipkom pa pobjegao u BiH

SALZBURG - Obdukcija je završena: 41-godišnja Branka G., radnica u fabrici kobasica Oberndorf, umrla je od deset nasilnih udaraca gvozdenom šipkom. Lobanja je bila potpuno razbijena - njen suprug Miladin G., morao je punom snagom udarati ponovo i ponovo.

Austrijska policija traga za državljaninom BiH Miladinom G. (49) zbog sumnje da je u mjestu Pabing-Nussdorf u pokrajini Salzburg ubio suprugu Branku, nakon čega je, kako navodi policija, pobjegao u BiH.

Zločin se, kako je utvrđeno dosadašnjom istragom, dogodio u subotu tokom bračne svađe. Tada je Miladin G. u spavaćoj sobi ubio suprugu, a potom sjeo u svoj audi Q5, "proletio" velikom brzinom kroz zatvorena vrata garaže, udario u kontejner i susjedovo vozilo i potom nastavio bijeg.

Policija je kasnije stigla na mjesto nesreće i utvrdila da je Miladin G. suprugu nekoliko puta udario u glavu. Odmah je uslijedila potraga za osumnjičenim, ali je on, iako mu je automobil bio veoma oštećen, uspio izbjeći sve policijske patrole i od njega zasad nema ni traga.

Iako se prvobitno kao vjerovatni razlog ovog ubistva navodila "prijeka narav bosanskih Srba", istraga je otišla u pravcu - novca. Austrijski mediji, prenijeli su naime, da je leš ubijene žene bio u spavaćoj sobi u moru novčanica, uglavnom onih od 500 evra. Ukupno je bilo 19.400 evra.

Otkriće tolikog novca u dotrajaloj kući na putu iznenadio je sve, pogotovo što je građevinski radnik Miladin G., nezaposlen već tri godine. Uprkos tome, uspio je da nabavi novi audi, koji je volio iznad svega. Svakog vikenda prao ga je u dvorištu - i sa njim je i pobjegao nakon zločina. Njegov stariji sin, inače, kupio je VV Passat.

Policija sada treba da pronađe motiv i novčane tokove para. Potraga je proširena na čitavu teritoriju Austrije i susjednu njemačku pokrajinu Bavarsku, a i na graničnim prelazima nadležnima je naređeno da budu oprezni kako im Miladin G. ne bi promakao.

Dosadašnja policijska istraga utvrdila je da je Miladin G. važio za vrlo agresivnu osobu "kratkog fitilja", pa mu nije trebalo mnogo da se razbjesni.

Porodica Miladina G. doselila je u pokrajinu Salzburg 1995. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije