Hronika

Potraga za Ilićem zbog prevare od 11.500 KM

Potraga za Ilićem zbog prevare od 11.500 KM
Potraga za Ilićem zbog prevare od 11.500 KM

BANJALUKA, MRKONJIĆ GRAD - Policija je raspisala potragu za Slobodanom Ilićem (53) iz Bijeljine, za kojeg je utvrdila da je prevario troje ljudi, uzimajući im novac za posao u Austriji koji im nije obezbijedio, niti je vratio pare.

Od toga, dvoje oštećenih su sa teritorije koju pokriva mrkonjićka policija, a treće je, kako saznajemo, sa teritorije u nadležnosti banjalučke Policijske stanice Obilićevo.

"Ukupna materijalna šteta koja im je pričinjena krivičnim djelom prevara iznosi oko 11.500 maraka", rekla je za "Nezavisne" Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka.

Ilić, kako nam je, uz navođenje njegovih inicijala, potvrđeno iz policije, još nije saslušan u svojstvu osumnjičenog, jer nije na teritoriji RS, odnosno BiH.

"Za tim licem je od strane Centra javne bezbjednosti Banjaluka raspisana potraga", navela je Markanovićeva.

"Nezavisne" su, podsjetimo, do sada objavile nekoliko ispovijesti građana koji tvrde da ih je Ilić prevario.

"Slobodan Ilić obećao mi je posao u Austriji i tražio mi je novac da mi 'sredi' papire. Pare sam mu poslao, od toga ima već nekoliko godina. Posao koji mi je nudio nikad nisam dobio", rekao nam je nedavno Ljubomir Ošap iz Mrkonjić Grada, dodajući da je na kraju od svega digao ruke.

O Iliću su "Nezavisne" prve pisale i 2013. godine, kada su pojedine Dobojlije tvrdile da ih je prevario na sličan način.

Iz policije su nedavno, uz navođenje inicijala, potvrdili da su prevareni građani prijavili da su Iliću, na osnovu prethodnog obećanja da će ih zaposliti u Austriji, uplaćivali novac preko elektronske pošte, nakon čega im on nije ispunio obećanje niti im je vratio novac.

Ilić nam je nedavno izjavio da ne radi nikome ništa za džaba te da će pare vratiti.

"Kako sam pare uzimao, tako ću ih i vratiti. Ja sam sad malo u krizi, ali sam rekao da ću im pare vratiti", naveo je Ilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije