Hronika

Potvrđena optužnica protiv Budimira Bulatovića

Potvrđena optužnica protiv Budimira Bulatovića
Potvrđena optužnica protiv Budimira Bulatovića

BANJALUKA - Banjalučki Osnovni sud potvrdio je danas optužnicu Okružnog tužilaštva protiv Budimira Bulatovića koji je osumnjičen za prevaru kojom je oštetio grad Banjaluka i preduzeće "Celeks" za više od pola miliona KM, rečeno je Srni u sudu.

Iz suda ističu da je "predmet upućen na dalje postupanje, i trenutno se nalazi u radu".

Optužnica Bulatovića tereti da je kao izvršni kordinator "Evropske ekspertske grupe" /EEG/ iz Beograda od septembra 2007. do maja 2009. u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi za sebe, lažno prikazivao činjenice da je EEG organizacija koju je osnovala Evropska komisija i time ovlaštena i licencirana da vrši kandidovanje projekata kod Evropske komisije radi dobijanja donacija za njihovo finansiranje.

Bulatović je na ovaj način doveo u zabludu prestavnike grada Banjaluka i preduzeća "Celeks" koji su na ime dobijanja donacija za finansiranje njihovih projekata na račun EEG uplatili više od 550.000 KM kao obaveznu kotizaciju.

Na ovaj način Bulatović, koji ima prebivalište u Beogradu, protivpravno je za sebe pribavio imovinsku korist od 391.166 KM za koliko je oštećen grad Banjaluka i 172.113 KM za koliko je oštećeno banjalučko preduzeće "Celeks".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije