Hronika

Potvrđena optužnica protiv Ernada Kadića da je na smrt izbo prijatelja

Potvrđena optužnica protiv Ernada Kadića da je na smrt izbo prijatelja
Potvrđena optužnica protiv Ernada Kadića da je na smrt izbo prijatelja

SANSKI MOST - Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona je podiglo, a Kantonalni sud u Bihaću potvrdio optužnicu protiv Ernada Kadića (34), kojeg terete da je 22. januara ove godine nožem ubio prijatelja Damira Dulića (28), ispred noćnog kluba "Palazzo" u Sanskom Mostu.

Kadić je, po rješenju Kantonalnog suda u Bihaću, u pritvoru od 23. januara ove godine, a prema posljednjem rješenju donesenom nakon potvrđivanja optužnice, ova mjera može trajati do 23. juna ili do drugačije odluke Suda.

Zločin je počinjen oko četiri sata ujutru. Kadić je, nakon što je, kako ga terete, izbo Dulića i Ersida Skoku (30), takođe iz Sanskog Mosta, pobjegao s mjesta događaja, a nekoliko sati kasnije predao se policiji u pratnji advokata.

Dulić je, nakon što je dva puta uboden u vrat, vozilom Hitne pomoći prevezen u Univerzitetski klinički centar RS kako bi mu bila pružena ljekarska pomoć. Međutim, mladić je zbog zadobijenih povreda preminuo.

Dulić, Skoko i Kadić, kako su tada mediji pisali, veoma dobro su se poznavali i u subotu su cijeli dan bili zajedno.

Navodno, u subotu, dan prije ubistva, viđeni su u više kafana zajedno i cijeli dan su pili alkohol, pa se pretpostavlja da je to kumovalo svađi, a potom i ubistvu.

Kobne večeri su njih trojica otišli i u diskoteku "Palazzo", gdje su nastavili piti, a unutra su se počeli žestoko svađati i obezbjeđenje diskoteke ih je izbacilo. Navodno su se tu ispred počeli naguravati i u jednom trenutku je, kako ga terete, Kadić izvadio nož i dva puta ubo Dulića u vrat, a Skoku je posjekao po lijevoj ruci.

Dulić je živio u Njemačkoj i često je dolazio u Sanski Most, odakle je rodom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije