Hronika

Potvrđena optužnica protiv brčanskih supružnika: Građani pomagali lažnim siromasima

Potvrđena optužnica protiv brčanskih supružnika: Građani pomagali lažnim siromasima
Foto: N.N. | Potvrđena optužnica protiv brčanskih supružnika: Građani pomagali lažnim siromasima

BRČKO - Potvrđena je optužnica protiv brčanskih supružnika Petra i Alise Džigumović, koja ih tereti za prevaru, odnosno da su tražili i dobili pomoć u emisiji "Ispuni mi želju" Hayat televizije, iako imaju i nekretnine i redovna primanja.

U optužnici, kako je potvrđeno "Nezavisnim", stoji da su produkciji emisije poslali pismo u kojem su opisali da su teškog imovnog stanja.

"Šejlu Cocalić (voditeljku), koja ih je prva kontaktirala, doveli su u zabludu, zbog čega ih je ona pozvala na učešće u emisiji", stoji u optužnici.

Supružnici su 5. aprila prošle godine došli u Hayat televiziju, naveli da su njih dvoje i njihovo devetomjesečno dijete teškog imovnog stanja te prikazali i fotografije na kojim je pomoćni drveni objekat u kojem navodno žive, površine devet kvadratnih metara, a koji im je, naveli su, na upotrebu dao K.M.

Naveli su i da mjesečno primaju tek 250 maraka, od čega plaćaju 150 KM kredita, te su se požalili da nemaju ni gdje živjeti, niti novca za osnovne životne potrebe.

"A znali su da je Petar Džigumović vlasnik njive i stambene zgrade površine 360 kvadratnih metara te dvorišta u Skakavi Donjoj, čija vrijednost se procjenjuje na 74.289 KM. Suvlasnik je i njive, parcele i šume u istom mjestu te parcele u Gradačcu. On ima i redovnu mjesečnu invalidninu od 109 KM, a ostvaruje i prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja, mjesečnog iznosa 623 KM", piše u optužnici.

Dodaje se da im je Cocalićeva, vjerujući im, dala 500 evra, koliko su građani dali kroz dobrovoljne priloge, te im rekla da će preostala pomoć od 1.550 KM biti uplaćena na račun salona namještaja u Brčkom u kojem izaberu stvari koje trebaju.

Međutim, klupko se odmotalo kada je emisija emitovana, jer je uslijedila reakcija građana, koji su ustvrdili da imovno stanje ove porodice nije onakvo kako su prikazali. Supružnici su, dodaje se, kasnije ponovo došli u prostorije Hayat televizije te vratili 850 maraka.

Alisa je, inače, u emisiji tvrdila da je imala težak život, da ju je otac ostavio kao bebu i da je ranjena u ratu. Petar je, kako su ispričali, takođe ranjen kao pripadnik Armije RBiH, a njih dvoje su se upoznali u bolnici u Tuzli, gdje se rodila ljubav.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije