Hronika

Potvrđena optužnica protiv makedonskog kamiondžije

Potvrđena optužnica protiv makedonskog kamiondžije
Potvrđena optužnica protiv makedonskog kamiondžije

BRČKO - Osnovni sud u Brčkom potvrdio je optužnicu Tužilaštva distrikta protiv državljanina Makedonije Dejana Krstevskog /38/, vozača kamiona sa prikolicom koji je 1. juna učestvovao u saobraćajnoj nesreći u Brčkom kada je poginula jedna žena.

Sekretar brčanskog Tužilaštva Samir Beganović izjavio je danas da je istraga o saobraćajnoj nesreći, koja se 1. juna dogodila na gradskoj raskrnici "Kasino", trajala manje od mjesec dana, a da je okončana 25. juna podizanjem optužnice protiv Krstevskog.

"Prema rezultatima istrage, Krstevski prilikom približavanja raskrsnici nije vozio s povećanom opreznošću koja odgovara uslovima saobraćaja na raskrsnici, tako da nije propustio ženu pješaka S.I. /51/ koja je prelazila kolovoz na obilježenom pješačkom prelazu", rekao je Beganović novinarima, podsjećajući da je tom prilikom žena zadobila veći broj teških povreda od kojih je preminula na putu do bolnice.

Prema prijedlogu Tužilaštva, Krstevski je nakon ovog događaja odmah stavljen u pritvor, a optužnicom je, zbog i dalje prisutne opasnosti od njegovog bjekstva, zatraženo produženje ove mjere.

Beganović kaže da je Tužilaštvo optuženom Krstevskom stavilo na teret teška krivična djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja za koja mu se može izreći kazna zatvora od jedne do osam godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije