Hronika

Povrijedio policajca, pa pobjegao

TREBINJE - Gatačka policija je uhapsila Trebinjca čiji su inicijali Đ.M, koji je vozilom nanio lakše tjelesne povrede policajcu nakon što ga je pokušao zaustaviti.

U saopštenju Centra javne bezbjednosti /CJB/ Trebinje navodi se da je policija juče oko 5.15 na magistralnom putu Gacko - Foča, u blizini mjesta Grab, pokušala da zaustave vozilo ford fokus, kojim je upravljao osumnjičeni, ali je on ubrzao kretanje vozila prilikom čega je jedan policajac zadobio laku tjelesnu povredu.

"Nakon kraće policijske potjere, u mjestu Grab, Đ.M. je lišen slobode, nakon čega je nad njim izvršena kriminalistička obrada i nastavljen rad na dokumentovanju krivičnog djela sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje", dodaje se u saopštenju.

U prva tri mjeseca ove godine na području CJB Trebinje nije evidentiran nijedan napad na službeno lice, dok ih je prošle godine bilo sedam, u kojim je pet policajaca lakše povrijeđeno.

U četiri slučaja do napada je došlo prilikom uspostavljanja narušenog javnog reda i mira, u po jednom slučaju prilikom regulisanje saobraćaja i prilikom lišenja slobode i jedan slučaj su ostali razlozi.

U Centru ističu da nijedan napad nije evidentiran na području opština Ljubinje i Berkovići.

"Osim napada na policijske službenike koji su okvalifikovani kao krivično djelo, određeni broj prijava odnosi se na prekršaje iz oblasti javnog reda i mira, odnosno na ometanje službenih lica u vršenju službene dužnosti", kažu u Centru i napominju da je sankcija za ovaj prekršaj od 500 do 1.500 KM.

Sankcija za krivično djelo napad na policajca je kazna zatvora od tri mjeseca do pet godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije