Hronika

Požar nadomak Ključa: Vatra im progutala skoro svu imovinu

Požar nadomak Ključa: Vatra im progutala skoro svu imovinu
Požar nadomak Ključa: Vatra im progutala skoro svu imovinu

KLJUČ - Porodična kuća supružnika Ibrahima i Sajme Ćatić, koja se nalazi u naselju Veliki Rejzovići, nadomak Ključa, u velikoj mjeri je oštećena u požaru koji ju je zahvatio u toku noći između srijede i četvrtka.

U trenutku izbijanja požara supružnici i njihovo dvoje maloljetne djece bili su u kući, ali su uspjeli na vrijeme izaći iz objekta i ostati neozlijeđeni.

Kažu kako su pratili televizijski program kada je plamen zahvatio krov kuće.

Dodaju kako su odmah pozvali vatrogasce, a u pomoć su im priskočile komšije u namjeri da ugase vatru. U tome su imali malo uspjeha, a prema riječima svjedoka, vatrogasna kola su se pojavila tek pola sata nakon poziva, tako da se u međuvremenu vatra razbuktala i zahvatila kompletan krov te gornji sprat.

Prema riječima Atifa Delića, komandira Vatrogasne jedinice u Ključu, na lice mjesta je upućena cisterna sa dva vatrogasca, ali je procijenjeno kako to neće biti dovoljno da se požar ugasi.

"Odmah smo poslali i drugu cisternu, kao i vozilo s korpom te smo nekako uspjeli ugasiti požar", istakao je Delić.

On je dodao kako je požar izbio zbog neispravnog dimnjaka, koji se zapalio, a potom zahvatio krovnu konstrukciju i gornji sprat kuće. Prema riječima Ćatića, pričinjena je velika materijalna šteta, a zbog velike količine vode koja je korištena prilikom gašenja vatre, prizemlje kuće, koje nije bilo zahvaćeno vatrom, sada je neuslovno za stanovanje.

Supružnici ističu kako su u samo nekoliko sati izgubili sve što su godinama mukotrpno sticali, te da se u narednom periodu moraju snaći za boravak. Kažu kako nemaju sredstava za sanaciju štete te se nadaju da će im lokalne vlasti ili neko drugi pomoći u tome.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije