Hronika

Požar uništio proizvodni pogon u Novom Gradu

Požar uništio proizvodni pogon u Novom Gradu
Foto: N.N. | Požar uništio proizvodni pogon u Novom Gradu

NOVI GRAD - Doslovno sve je bilo u plamenu, ja dugo tako nešto nisam vidio.

Ovim riječima Aziz Crnkić, zamjenik starješine Teritorijalne vatrogasne jedinice Novi Grad, opisuje požar, u kojem je u noći s nedjelje na ponedjeljak u potpunosti uništen proizvodni pogon preduzeća "Braća Stjepanović" u Radomirovcu, kod Novog Grada, a s kojim se cijelu noć borilo 12 vatrogasaca s tri vozila.

Šteta na kompleksu proizvodng pogona još se procjenjuje, ali skoro ništa nije ni ostalo nakon što je vatrena stihija progutala objekte, polugotove i gotove proizvode namještaja, materijale, mašine, a silnim naporima vatrogasci su spriječili da vatra ne proguta i stambeni objekat, koji je bila zahvatila.

Kako je rekao Crnkić, dojavu o požaru su dobili u 22.25, a na teren su izašli s tri vozila, dok su im u pomoć pritekle i kolege iz Prijedora s 8.000 litara vode.

"Po dolasku vatra se bila raširila i zahvatila sušaru i pilanu, kao i pakete proizvoda, jer je sve bilo u jednom kompleksu. Gorjeli su proizvodi od drveta, paketi, mašine, buvalno sve što prati proces proizvodnje", kaže Crnkić.

Dodaje da je tu i stambeni objekat vlasnika pilane i vatra je bila zahvatila krovnu konstrukciju, ali su požar presjekli.

"Prizemlje i prvi sprat nisu stradali, ali za krov je već bilo kasno", kaže Crnkić.

Ističe da se požar širio velikom brzinom jer ih je već po dolasku zateklo sve pod buktinjom, a s vatrom su se borili od 23 pa sve do 6.30 ujutro. Osim toga, intervenisali su i drugi dan na sanaciji ogromnog zgarišta.

Sve mašine su, kako saznajemo, uništene, uključujući i viljuškar, na kojem je došlo do eksplozije plinske boce.

U porodici Stjepanović, u čijem je vlasništvu preduzeće, u ponedjeljak su nam kratko rekli da niko nije povrijeđen u požaru i da se utvrđuje njegov uzrok. Ističu i da je šteta ogromna, ali ni ona još nije poznata.

Policijski uviđaj obavljen je uz prisustvo protivpožarnog inspektora, a dalja istraga pokazaće uzrok požara, koji je izazvao ogromnu materijalnu štetu.

Požar u "Dalisu"

U banjalučkom naselju Debeljaci, u isto vrijeme kad i u Novom Gradu, izbio je požar u kafiću "Dalis".

U Policijskoj upravi Banjaluka rekli su da im je u nedjelju oko 22.25 prijavljeno da je došlo do požara u ugostiteljskom objeku u Ulici Tešana Podrugovića, a lokalizovala ga je banjalučka Vatrogasna brigada.

"Biće obavljen uviđaj i preduzete sve mjere radi utvrđivanja uzroka požara", rekla je Marija Markanović, portparol PU Banjaluka.

Dalibor Štrbac, vlasnik kafića, rekao je da u kafiću nema štete jer je požar izbio na dijelu krova, a najvjerovatnije je uzrok struja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije