Hronika

"Pravda za Davida": Rok za hvatanje ubica 25. septembar

"Pravda za Davida": Rok za hvatanje ubica 25. septembar
Foto: N.N. | "Pravda za Davida": Rok za hvatanje ubica 25. septembar

BANJALUKA - Imaju rok do 25. septembra da uhvate ubice, poručio je Davor Dragičević, otac ubijenog dvadesetjednogodišnjaka Davida.

On nam je to rekao danas ispred zgrade Policijske uprave Banjaluka, gdje je sa građanima proveo noć između srijede i četvrtka. Oni su se sa Trga Krajine, gdje su se sinoć okupili u uobičajenom terminu, preselili ispred sjedišta banjalučke policije, zbog toga što je Davora, kako nam je potvrdio, jedan čovjek napao.

"Prijetio mi je i na kraju me povukao za ruku", kaže Davor.

Nezvanično saznajemo da je akter tog incidenta priveden i policija ga je ispitala. Davor Dragičević ističe da na okupljanju ispred banjalučke policije nije bilo incidenata.

"Nastavićemo i dalje okupljanje na trgu, gdje ću i spavati, pa ujutru opet dolazimo ispred zgrade policije. Moj rok je da dovedu sve zločince i ubice do 25. septembra u 18 časova. Poslije toga mi uzimamo pravdu u svoje ruke", rekao je Davor.

Danas u popodnevnim satima građani okupljeni ispred PU Banjaluka su otišli ka Trgu Krajine. Prethodno su poslali jasne poruke i pitanje.

"Ko je ubio Davida", orilo se u srijedu naveče ispred policijske zgrade, nekoliko metara od nekolicine policajaca koji su tu dežurali.

Svojim prisustvom, "Pravdu za Davida" podržali su poslanik Adam Šukalo, te PDP-ov odbornik Draško Stanivuković, kao i Nedeljko Milaković, nekadašnji socijalista.

Iz policije su pozvali građane da na miran način izraze svoje stavove i suzdrže se od bilo kakvog nezakonitog ponašanja.

"Protiv svih učesnika okupljanja za koje se utvrdi da su postupali suprotno odredbama Zakona o javnom okupljanju RS i Zakonu o javnom redu i miru RS nadležnom sudu biće podneseni zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka", saopšteno je iz PU Banjaluka. 

Milorad Dodik, predsjednik RS, izjavio je da su protesti u Banjaluci s ciljem destabilizacije Srpske i da je u to umiješana ambasadorka SAD u BiH Morin Kormak.

"Direktno ona je uradila to da se podigne atmosfera te vrste i nesumnjivo je jasno da igraju na priču destabilizacije", rekao je Dodik.

Nenad Stevandić, potpredsjednik Narodne skupštine RS, kaže da je "potreban stav opozicije kada je riječ o targetiranju i uvredama koje se na račun najviših predstavnika institucija RS iznose na Trgu Krajine, odnosno na okupljanjima grupe 'Pravda za Davida'".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije