Hronika

Predložen pritvor za osumnjičene za zločine u Zvorniku

Predložen pritvor za osumnjičene za zločine u Zvorniku
Predložen pritvor za osumnjičene za zločine u Zvorniku

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH uputilo je prijedlog za određivanje pritvora za 1O lica uhapšenih zbog sumnje da su tokom 1992. godine na području Zvornika počinili ratne zločine nad žrtvama bošnjačke nacionalnosti.

Jednomjesečni pritvor je predložen za Gorana Maksimovića, LJiljana Mitrovića, Radivoja Đorđića, Slavka Perića, Milu Vujevića, Vukašina Draškovića, Gojka Stevanovića, Cvjetka Popadića, Raju Lazarevića, Miroslava Markovića i Miću Manojlovića.

Pritvor je predložen zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti uticaj na svjedoke, saučesnike i prikrivače, kao i zbog načina izvršenja krivičnog djela.

Tužilaštvo BiH je saopštilo da su osumnjičeni pod istragom zbog krivičnog djela zločini protiv čovječnosti, te da je postupajući tužilac, nakon što je ispitao osumnjičene, zbog navedenih razloga uputio Sudu prijedlog za određivanje mjere pritvora u trajanju od 30 dana.

Odluku o prijedlogu za pritvor donijeće Sud BiH.

Navedena lica juče su uhapšena na području Zvornika, Bijeljine i Ugljevika, zbog sumnje da su počinili zločin protiv čovječnosti na području Zvornika 14. jula 1992. godine. Hapšenja su izvršili pripadnici Agencije za istrage i zaštitu po nalogu Tužilaštva BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije