Hronika

Predložen pritvor za uhapšene u akciji "Avatar"

Predložen pritvor za uhapšene u akciji "Avatar"
Foto: Vladimir Stojaković | Predložen pritvor za uhapšene u akciji "Avatar"

BANJALUKA - Banjalučko Okružno javno tužilaštvo predložilo je pritvor za šest lica uhapšenih u akciji "Avatar" koji su osumnjičeni za neovlaštenu proizvodnju i promet droga, saopšteno je iz ovog tužilaštva.

Pritvor je predložen za Stefana Petrovića (25), Božidara Maksimovića (28), Firasa Hodžića (41), Sanida Ćuluma (35), Aleksandra Stanišića (35) i Denisa Handana (24) iz Banjaluke.

Izvještajem, koji su banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu dostavili pripadnici Policijske uprave Banjaluka, obuhvaćen je i Goran Milanović (25) iz ovog grada koji se nalazi u pritvoru po rješenju Osnovnog suda.

Milanović je, takođe, osumnjičen za neovlašćenu proizvodnju i promet droga.

Uhapšeni u akciji "Avatar" Tomislav Ateljević (25) iz Trebinja, te Ernad Alagić (30), Benedi Đukanović (40), Vladimir Vranješ (28) i Branislav Ćulibrk (25) iz Banjaluke su nakon ispitivanja pušteni i u nastavku krivičnog postupka braniće se sa slobode.

Ova lica osumnjičena su da su od 1. juna do 5. decembra nabavljala i prodavala marihuanu, spid i kokain na području Banjaluka.

Šestorici osumnjičenih pritvor je predložen zbog bojazni da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, kao i da će boravkom na slobodi ponoviti krivično djelo.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije