Hronika

Predložen pritvor za uhapšene zbog dilovanja droge

Predložen pritvor za uhapšene zbog dilovanja droge
Predložen pritvor za uhapšene zbog dilovanja droge

BANJALUKA - Banjalučko Okružno tužilaštvo predložilo je pritvor za deset uhapšenih u akciji "Čistač dva" zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja i promet droga, saopšteno je iz tužilaštva.

Mjere pritvora su predložene za Mithata Hajdarpašića /50/, Aleksandra Vesića /36/, Nenada Bjelajca /30/, Zvonimira Stefanovića /43/, Miloša Dulića /33/, Nemanju Moraču /21/, Sašu Gverića /32/ iz Banjaluke, Bojana Praizović /18/ iz Laktaša, te Draška Došena /36/ i Dragana Praštala /36/ iz Prijedora.

Osumnjičeni su od januara do septembra vršili nabavku i preprodaju marihuane i heroina korisnicima na području Banjaluke, Prijedora i Laktaša.

Pritvor je predložen zbog postojanja naročitih okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te zbog bojazni da će ponoviti krivično djelo.

Mjere pritvora predložene su i zbog toga što bi puštanje na slobodu osumnjičenih rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.

Osumnjičena lica su uhapšena u utorak, 23. septembra, u zajedničkoj akciji "Čistač dva" Okružnog tužilaštva Banjaluka i centara javne bezbjednosti Banjaluka i Prijedor, koja je usmjerena na otkrivanje i suzbijanje neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije