Hronika

Predložen pritvor zbog falsifikovanja isprava

Predložen pritvor zbog falsifikovanja isprava
Predložen pritvor zbog falsifikovanja isprava

BANJALUKA - Tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka predložio je danas određivanje pritvora za Dragana Ćućuza (40) i Borislava Lakića (32) iz Mrkonjić Grada, kao i Roberta Markovića (28) iz Banjaluke, koji su uhapšeni u policijskoj akciji "Diploma".

Nakon ispitivanja u podružnoj kancelariji banjalučkog Okružnog tužilaštva u Mrkonjić Gradu, Miroslav Čulić (49) i Gordan Vojvodić (25) iz Mrkonjić Grada, te Goran Ponjević (21) iz Šipova pušteni su da se brane sa slobode.

Određivanje pritvora za trojicu osumnjičenih zatraženo je zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih, zbog bojazani da će uticati na svjedoke, te da će ponoviti krivično djelo, saopšteno je iz Okružnog tužilaštva Banjaluka.

O prijedlogu za određivanje pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Mrkonjić Gradu.

Osumnjičeni su od kraja 2009. do aprila ove godine izrađivali odnosno štampali falsifikovane javne isprave o završenoj srednjoj školi, o položenom državnom ispitu, licence za vozače motornih vozila, te posredovali i prodavali ih na području Banjaluke, Mrkonjić Grada, Šipova i Prijedora po cijeni od 1.000 do 1.500 KM.

U policijskoj akciji "Diploma" prije dva dana na kriminalističku obradu  je privedeno 25 lica, a tužilaštvu u Banjaluci dostavljen je izvještaj protiv šestorice osumnjičenih za falsifikovanje.

Prema pisanju medija, u kući uhapšenog Ćućuza u naselju Brdo kod Mrkonjić Grada pronađena je ilegalna štamparija sa 805 lažnih diploma i drugih dokumenata spremnih za prodaju, te falsifikovani pečati srednjih škola i bjanko obrasci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije