Hronika

Predloženo određivanje pritvora Jekiću

Predloženo određivanje pritvora Jekiću
Predloženo određivanje pritvora Jekiću

DOBOJ - Predstavnici dobojskog Okružnog tužilaštva danas su ispitali Daria Jekića, osumnjičenog za ubistvo Vanje Panića 14. septembra u Doboju i nadležnom sudu predložili da mu odredi pritvor, saopšteno je iz ovog tužilaštva.

Okružni sud u Doboju prethodno je po zahtjevu tužilaštva za Jekićem, koji se nalazio u bjekstvu, raspisao međunarodnu crvenu potjernicu i donio rješenje o određivanju pritvora.

Na osnovu tog rješenja osumnjičeni je i smješten u pritvorsku jedinicu Kazneno-popravnog zavoda Doboj, nakon što se 18. oktobra predao sudskoj policiji u pratnji svog advokata.

Istraga u predmetnom slučaju se nastavlja.

Jekić je bio u bjekstvu od 14. septembra kada je Panića, nakon tuče, ubio iz vatrenog oružja na raskrsnici ulica Jug Bogdana i Kneza Lazara u Doboju.

Tog dana je, kako se navodi, u 5.40 časova na raskrsnici dobojskih ulica Jug Bogdana i Kneza Lazara došlo do kraće verbalne prepirke lica čiji su inicijali S.S. i Panića, a zatim i do tuče.

Tokom fizičkog sukoba, do Panića je došao Jekić i iz pištolja mu ispalio metak u glavu.

Nakon toga S.S. je pobjegao, dok se Jekić vratio na lice mjesta unio u vozilo ubijenog Panića, čije je tijelo naknadno pronađeno u šahtu u Prisadama u dobojskom naselju Miljkovac.

Patolog dobojske bolnice LJubomir Curkić utvrdio je da je riječ o trenutnoj smrti, usljed povreda na desnom potiljku, izazvanih pucanjem iz blizine.

U vrijeme ubistva Panić je bio na vikend dopustu sa izdržavanja višegodišnje zatvorske kazne zbog pljačke dvije banke u Petrovu, dok je Jekić izašao iz zatvora u kojem je boravio zbog razbojništva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije