Hronika

Prekršajni postupak protiv odbornika zbog prijetnji načelniku

Prekršajni postupak protiv odbornika zbog prijetnji načelniku
Prekršajni postupak protiv odbornika zbog prijetnji načelniku

PRIJEDOR - Centar javne bezbjednosti /CJB/ Prijedor saopštio je danas da će podnijeti zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv muškarca čiji su inicijali D.M. iz Oštre Luke, osumnjičenog da je verbalno napao i prijetio svom sugrađaninu D.S.

Načelnik opštine Oštra Luka Dragan Stanar prijavio je juče policiji da ga je pred zgradom opštinske uprave verbalno napao i prijetio mu odbornik u lokalnom parlamentu ove opštine Dušan Mastikosa.

"Sustigao me pred zgradom opštine, rekao mi da ga sačekam, a onda mi prišao, unio mi se u lice i, s podignutim kažiprstom, zaprijetio riječima 'I tebe ću ja riješiti'", rekao je Stanar.

Odbornik Dušan Mastikosa odbacio je tvrdnje načelnika opštine da ga je verbalno napao i da mu je prijetio.

"To nije tačno. Njegove prijave policiji su tendenciozne i usmjerene su protiv mene kao legalno izabranog predstavnika naroda i ja ću to dokazati pred nadležnim organima. On te prijave protiv mene vrši konstantno", rekao je Mastikosa.

CJB Prijedor je ranije podnio protiv Mastikose zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog ometanja državnih organa u vršenju javnih funkcija.

Mastikosu teret da je ovaj prekršaj počinio 4. decembra, vrijeđajući i ometajući radnika Administrativne službe opštine Oštra Luka Borislava Gajića na njegovom radnom mjestu u prisustvu dvojice svjedoka od kojih je, kao i od vinovnika, policija uzela izjave.

Dušan Mastikosa je u Skupštinu opštine Oštra Luka na prošlim lokalnim izborima izabran kao kandidat Demokratske partije /DP/ i obavljao je dužnost predsjednika Opštinskog odbora DP-a Oštra Luka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije