Hronika

Starica se zapalila hepo kockama

Starica se zapalila hepo kockama
Starica se zapalila hepo kockama

DOBOJ - Dok je Dobojka Ljeposava Vukeljić (97) iz mjesta Osojnica u svojoj kući ložila vatru hepo kockama, plamen je zahvatio njenu odjeću, te je s opekotinama prebačena na liječenje, ali je, nažalost, preminula.

"Komad hepo kocke najvjerovatnije joj se zalijepio za garderobu. Komšija je primijetio dim u njenoj kući, utrčao i zatekao je u plamenu", pričaju za "Nezavisne novine" upućeni u detalje ove tragedije, koja se dogodila juče.

Komšija nesrećne starice uspio je da lokalizuje požar u kući, a starica je, nakon ukazane ljekarske pomoći u dobojskoj bolnici, prevezena na liječenje u Banjaluku, u Univerzitetski klinički centar RS.

"Pacijentkinja je primljena s opekotinama trećeg i četvrtog stepena koje su zahvatile oko 70 odsto površine tijela. I pored napora koje je uložilo naše medicinsko osoblje, pacijentkinja je usljed težine povreda preminula neposredno po prijemu u kliniku", kazali su iz UKC RS.

Ovo je jedan od četiri požara u kućama koji su juče zabilježeni širom BiH, s tim što su tri okončana tragično. Isti dan kada je nastradala Vukeljićeva, nekoliko sati kasnije, i osamdesetosmogodišnja H.P. poginula je u požaru koji je izbio u kući u naselju Vražale, kod Zenice.

Požar je policiji i vatrogascima prijavljen oko 18 sati, a pola sata poslije je lokalizovan i konstatovana je smrt nesrećne starice.

Crni niz počeo je već ujutru, kada je u svojoj kući u mjestu Potkozarje, nadomak Banjaluke, izgorio penzioner Mirko Šukalo (85).

U četvrtom požaru nije bilo žrtava, a izbio je u mjestu Miloševac, opština Modriča, i progutao je kuću, koja je u potpunosti izgorjela.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije