Hronika

Preminuo Gavrilo Bobar

Preminuo Gavrilo Bobar
Preminuo Gavrilo Bobar

BIJELJINA - Gavrilo - Bato Bobar, poslanik u Narodnoj skupštini RS i vlasnik kompanije "Bobar", iznenada je preminuo u 59. godini.

Bobar je rođen 5. maja 1955. godine u Bijeljini gdje je i živio i gdje je godinama obavljao niz odgovornih poslova i funkcija. Nakon završetka Više ekonomsko-komercijalne škole i fakulteta, magistrirao je ekonomske nauke na Univerzitetu "Braća Karić" u Beogradu, a pripremao je i odbranu doktorske disertacije. U aktuelnom sazivu NS RS Bobar je bio član Kluba poslanika SNSD-a i član Odbora za finansije i budžet.

Bio je vlasnik kompanije "Bobar" koja posluje u pet država: BiH, Makedoniji, Njemačkoj, Engleskoj i SAD. Kompanija "Bobar" obuhvata 35 poslovnih djelatnosti, organizovanih u 27 preduzeća. U BiH se nalazi 21 kompanija. Stipendirao je i školovao nekoliko stotina talentovanih studenata i učenika iz BiH, pomagao je mnoge društvene, kulturne i sportske manifestacije i kao humanista materijalno je zbrinuo brojne socijalno ugrožene porodice i pojedince. Iza sebe je ostavio suprugu i dvoje djece.

Telegrame saučešća porodici Bobar uputili su najviši zvaničnici RS, kolege političari i privrednici.

"Za moju porodicu i mene Bato će ostati u sjećanju kao dobar čovjek, iskren i pouzdan prijatelj. Smrt supruga i oca predstavlja nenadoknadiv gubitak sa kojim moramo hrabro da se suočimo, a uspomene na naše najdraže zauvijek sačuvamo u srcima i mislima", navodi se u telegramu Milorada Dodika, predsjednika RS, upućenom porodici preminulog Gavrila Bobara.

Telegram saučešća uputila je i Željka Cvijanović, premijer RS, u kojem se navodi da je sa žalošću i tugom primila vijest o preranoj smrti cijenjenog prijatelja i saradnika Gavrila Bobara.

Povodom iznenadne smrti Gavrila Bobara sutra će u NS RS biti održana komemorativna sjednica, a sahrana će biti obavljena u četvrtak 2. oktobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije