Hronika

Prešao granicu, pa se čamcem vratio da krade

Prešao granicu, pa se čamcem vratio da krade
Prešao granicu, pa se čamcem vratio da krade

PRIJEDOR - Policija u Prijedoru rasvijetlila je seriju teških krađa koje su se desile u ovom gradu tokom decembra prošle godine, a istragom je utvrđeno kako su ih počinili Mitar Knežević (37) i Dejan Kostić (26), koji su duži niz godina u stalnom problemu sa zakonom.

Ono što je posebno zanimljivo u ovom slučaju jeste način na koji je Kostić pokušao da prikrije svoje učešće u ovim krivičnim djelima.

Naime, kako saznajemo, prije nego što je ovaj dvojac krenuo u akciju, Kostić je prešao hrvatsku granicu na prelazu kod Kostajnice, kako bi na njoj bio evidentiran i tako sebi napravio alibi.

Međutim, čim je kročio na teritoriju Hrvatske, rijekom Unom, uz pomoć čamca vratio se u BiH, a u svemu mu je pomogao Hasan Delismajilović (50), koji ga je prevezao i koji je tužilaštvu prijavljen zbog krijumčarenja ljudi.

Nakon što se Kostić vratio u Prijedor, tu je sa Kneževićem krenuo da krade. Prvo su pokušali da opljačkaju jednu zlataru, ali im to nije pošlo za rukom, pa su uspjeli da naprave samo materijalnu štetu. Više sreće imali su prilikom provale u optičarsku radnju, iz koje su iznijeli veću količinu naočara, okvira i stakala u vrijednosti od oko 9.000 maraka.

Tokom boravka u Prijedoru htjeli su da ukradu i automobil mercedes, ali kako smo saznali, nisu znali kako da ga upale, pa su od toga odustali.

Mitar Knežević je nakon Prijedora počeo da krade i pljačka i u Banjaluci, a policiji je dolijao u januaru nakon pokušaja pljačke "Nestro petrol" benzinske pumpe. Prije nekoliko sedmica u Okružnom sudu u Banjaluci zbog toga je osuđen na pet i po godina zatvora. Sa druge strane, Kostić je 2011. godine osuđen na pet godina zatvora zbog pokušaja ubistva Jovana Jošila, što se desilo u aprilu 2010. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije