Hronika

Presudio duplo mlađoj supruzi, pa sebi

Presudio duplo mlađoj supruzi, pa sebi
Presudio duplo mlađoj supruzi, pa sebi

KOTOR VAROŠ - Ante Čolić (45) iz Vrbanjaca, kod Kotor Varoša, ubio je u ponedjeljak uveče bivšu suprugu Eminu Kahrić (22), a nakon toga izvršio je samoubistvo, potvrđeno je "Nezavisnim" od izvora bliskog istrazi.

Ubistvo se dogodilo u Čolićevoj kući u Vrbanjcima.

Brutalno ubistvo policija je otkrila u utorak, kada je Eminina porodica prijavila njen nestanak.

Nakon zaprimljene prijave uputili su se na mjesto krvavog zločina, gdje su u dnevnom boravku pronašli dva beživotna tijela.

Pored tijela pronađeni su materijalni dokazi koji ukazuju da je Čolić nakon ubistva bivše supruge izvršio samoubistvo ispalivši hitac u glavu.

Bliska rodbina Čolića kao i njegove komšije ispričali su "Nezavisnim" da su Antu posljednji put vidjeli u ponedjeljak.

"Vidio sam Antu zadnji put u ponedjeljak, sutradan sam čuo šta se desilo. Jako me pogodila ova vijest jer nisam očekivao da se može nešto ovako desiti. Bio je dobar i vrijedan čovjek", ispričao je jedan član njegove porodice, kojeg smo zatekli ispred kuće gdje se dogodila tragedija.

Na mjestu zločina mogli smo samo da vidimo tragove krvi na pragu kuće, a u dnevnom boravku gdje se dogodilo svirepo ubistvo polupano staklo, odjeću i Eminine sandale. Koji je motiv ubistva ni sam Čolićev rođak nije znao da kaže.

Prema njegovim riječima, Emina i Ante su se vjenčali prije godinu-dvije. Ističe da ne zna da li su razvedeni s obzirom na to da ga je, kako kaže, Emina posjećivala skoro svako veče.

"Nisu živjeli zajedno, to znam, ali je Emina svako veče dolazila kod njega u Vrbanjce. Ona živi dvadesetak minuta od njega sa svojom majkom, u naselju Kotor", kazao je Čolićev blizak rođak.

Razgovarajući sa Čolićevim komšijama, čuli smo samo riječi hvale o pokojniku kao čovjeku, ali i da mu je bolna tačka bila ljubomora.

"Svako jutro kada bi krenuo na posao svratio bi kod mene u prodavnicu, razmijenili bismo nekoliko riječi, šalili se i onda bi svako otišao svojim putem. U ponedjeljak ujutro mi je rekao da mu ostavim kruh i pecivo pa će doći kada se vrati s posla. Popodne je došao po to, tada sam ga zadnji put i vidjela", kazala je mještanka, koja je željela ostati anonimna, dodajući da je Eminu viđala u prolazu dok je posjećivala Čolića.

Čolić je, kako kaže, radio u Italiji nekoliko godina, te se nedavno vratio u svoj rodni kraj.

"Kada se vratio iz Italije počeo je da radi s bagerima. Nije bio sklon alkoholu i piću, niti je bio problematičan čovjek. Ništa ružno ne mogu reći za Antu, zato me je i pogodila ova tragedija, nisam se nadala tome", kazala je ona.

Uputili smo se i u naselje Kotor, gdje je Emina živjela sa svojom majkom. Njena porodica, skrhana od bola, kratko nam je kazala da nije raspoložena za razgovor.

Međutim, Eminine komšije ispričale su za "Nezavisne" da je motiv ubistva najvjerovatnije Čolićeva ljubomora.

"Ante je Emini posljednjih dana slao poruke, ali ona mu nije htjela odgovarati. U ponedjeljak uveče poslao joj je poruku: 'Dođi hitno kod mene, treba nešto da mi prevedeš'. Ne znajući Antin plan, Emina je otišla kod njega i nikada se više nije vratila. Ubio je nju pa sebe", ispričale su njene komšije, dodajući da je Eminina majka prijavila njen nestanak kada je vidjela da se nije vratila kući te večeri.

Kako kažu, Emina je završila školu i fakultet, ali joj Ante nije dao da radi.

"Počela je da radi u 'Jelšingradu', ali joj je Ante zabranio, tvrdeći da joj ne treba nikakav posao jer imaju dovoljno para. Bio je previše ljubomoran", kazali su oni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije