Hronika

Pretresen objekat na području Sanskog Mosta

SARAJEVO - Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH pretresli su na području Sanskog Mosta objekat koji koristi pripadnik organizovane kriminalne grupe, u okviru međunarodne policijske akcije protiv trgovine ljudima koja se provodi sa policijskim organima Austrije i Njemačke.

Međunarodna operativna akcija provedena je na području BiH, NJemačke i Austrije, a usmjerena je protiv više osoba turske nacionalnosti koje se sumnjiče da su na području EU počinile krivično djelo trgovina ljudima i međunarodno vrbovanje radi prostitucije.

"Postupajući po naredbi Suda i Tužilaštva BiH, pripadnici Sipe pretresli su objekat koji koristi pripadnik organizovane kriminalne grupe na području BiH", navodi se u saopštenju Sipe i dodaje da su tokom pretresa privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

U skladu sa Zakonom o međunarodnoj pravnoj pomoći u krivičnim stvarima BiH, pretresu su prisustvovali pripadnici njemačke policije.

Iz Tužilaštva BiH ranije je saopšteno da je riječ o velikoj međunarodnoj akciji koja se provodi u više zemalja, a Tužilaštvo BiH ostvarilo je značajnu saradnju sa partnerskim pravosudnim i policijskim agencijama Austrije i Njemačke, čiji su predstavnici u okviru radnih sastanaka u proteklom perodu boravili u BiH.

Akcija je usmjerena na otkrivanje međunarodnog lanca organizovanog kriminala, povezanog sa trgovinom ljudima radi prostitucije i drugim krivičnim djelima, a među žrtvama je veći broj osoba sa područja balkanskih zemalja, među kojima, prema operativnim podacima, ima i maloljetnih osoba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije