Hronika

Pretresi na području TK, uhapšeno više osoba

Pretresi na području TK, uhapšeno više osoba
Foto: MUP TK | Pretresi na području TK, uhapšeno više osoba

TUZLA - Osam osoba uhapšeno je juče u velikoj akciji policije na području Tuzlanskog kantona zbog sumnje da su izvršili više krivičnih djela.

Policija je zaplijenila drogu, oružje i municiju.

Akcija je sprovedena po naredbi opštinskih sudova, a pretreseno je osam lokacija u Tuzli, Lukavcu, Gradačcu, Gračanici, Srebreniku, Živinicama, Banovićima i Kalesiji.

"Prilikom pretresa pronađeni su i oduzeti automatska puška kalibra 7,62, lovačka puška, pištolj, okvir za automatsku pušku, 83 komada municije kalibra 7,9 i 7,65 milimetara, 17 komada patrona, 50 čahura od vatrenog oružja, bušilica, motorna pila, cirkular, trimer, 10 pvc pakovanja u obliku loptice u kojem se nalazila materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu speed, pet manjih pvc pakovanja u obliku loptice u kojem se nalazila materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu canabis i pvc pločica sa tragovima materije koja asocira na opojnu drogu canabis", saopšteno je iz MUP-a TK.

Nakon akcije Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli će biti proslijeđeni izvještaji protiv osam osoba. Riječ je o N.L. (26) nastanjen na području Lukavca i S.Š. (27) nastanjen na području Gradačca, koji su osumnjičeni za krivično djelo Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Protiv N.D. (21) iz Tuzle biće podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, dok su za tešku krađu osumnjičeni E.T. (22) i A.F. (26) nastanjeni na području Lukavca.

S.H. (57) nastanjen na području Srebrenika te R.H.(55) i M.M. (53) nastanjeni na području Kalesije sumnjiče se za počinjenje krivičnog djela Nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije