Hronika

Pretučen aktivista SDS-a

Pretučen  aktivista SDS-a
Pretučen aktivista SDS-a

BANJALUKA - Aleksandar Popović, aktivista SDS-a, pretučen je u nedjelju veče na banjalučkom Trgu Krajine, kada je zatvorio promotivni štand ove stranke i krenuo kući, dok iz policije kažu da ovo provjeravaju.

Prema Popovićevim riječima, dok je zatvarao štand oko 22 časa, primijetio je nekoliko mladića koji izlaze iz vozila polo i idu ka njemu.

"Govorili su kako sve štandove SDS-a treba zapaliti, poubijati članove ove stranke i da je 'Dodik kralj'. Prišao sam im i pitao ih zašto tako govore, a oni su počeli da me tuku", rekao je Popović.

Kaže da su ga tukla šestorica mladića, koji su nakon toga pobjegli. On je odvezen u Hitnu pomoć, gdje je konstatovano, kako dodaje, da ima povrede glave i ruke.

Iz banjalučke policije su kazali da provjeravaju navode iz prijave i preduzimaju sve operativne i istražne radnje na utvrđivanju činjeničnog stanja i pronalaženju i procesuiranju izvršilaca.

Predstavnici SDS-a su osudili ovaj čin i pozvali policiju i Tužilaštvo da brzo reaguju i otkriju počinioce.

"Svi aktivisti, bilo koje stranke, moraju biti zaštićeni i ovo se ne smije ponoviti", rekli su članovi SDS-a.

Vukašin Vojinović, kandidat Saveza za promjene za načelnika opštine Laktaši, ustvrdio je da je nakon tribine ove koalicije u nedjelju u mjesnoj zajednici Veliko Blaško pretučen njihov aktivista Stanko Biserčić (65).

Još je kazao da zbog prijetnji ne smije da prijavi slučaj policiji.

Gradski odbor Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Banjaluka najoštrije osuđuje sinoćnji napad na aktivistu SDS-a Aleksandra Popovića i poziva policiju da preduzme sve što je u njenoj moći da što prije otkrije napadače.

Gradski odbor izražava najdublju solidarnost sa napadnutim mladićem i poziva sve aktere predstojećih izbora da se uzdrže od bilo kakvih ekscesa u nastavku predizborne kampanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije