Hronika

Prevarant kruži dobojskim selima?

Prevarant kruži dobojskim selima?
Prevarant kruži dobojskim selima?

DOBOJ - Mještani dobojskih sela, po tvrdnji više Dobojlija, našli su se na meti prevaranta starog od 45 do 50 godina, a za taj slučaj zainteresovana je i tamošnja policija, koja provjerava šta se zapravo događa.

Na društvenim mrežama pojavile su se informacije, koje su pod lupom i Policijske uprave Doboj, a u kojima se navodi da taj muškarac bira uglavnom starije žrtve.

"Pravi se da se poznaju i onda kroz kojekakve priče izvlači novac od njih. U Bušletiću je nasamario jednog čovjeka, a i u Kožuhama je takođe izvukao nešto para", tvrdi se na društvenim mrežama, a pojedine Dobojlije dodaju da je taj muškarac zalazio i u naselje Čivčije.

Sudeći po istom izvoru, prevarant žrtvu prvo "kupi" riječima da je njegova majka Kata poslala neke stolnjake. Kada "obradi" žrtvu, počinje s pričom kako mora na operaciju i da je bolestan i tako izvlači pare.

Iz Policijske uprave Doboj za "Nezavisne" su kazali da zvaničnih prijava o ovom slučaju nije bilo, ali da je rad u toku.

"Na osnovu javnih pogovaranja i napisa na društvenim mrežama, pripadnici Policijske stanice Doboj 2 preduzimaju mjere i radnje na utvrđivanju potpunog činjeničnog stanja", rekli su nam iz policije.

Ukoliko ima prevarenih građana, policija ih poziva da to prijave nadležnoj policijskoj stanici ili na besplatan broj telefona 122.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije