Hronika

Pričinio materijalnu štetu veću od 150.000 KM

BIJELJINA - Protiv lica čiji su inicijali M.K. iz Vlasenice Policijska stanica iz ove opštine dostavila je Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo izvještaj o počinjenim krivičnim djelima zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja i nepravilno izdvajanje sredstava pravnih lica, čime je za sebe prisvojio robu i novac u ukupnom iznosu 154.775 KM.

M.K. je, obavljajući dužnost direktora vlaseničkog Komunalnog preduzeća "Čistoća", od januara 2009. godine do 7. oktobra 2013. godine u blagajnu preduzeća donosio račune o gotovinskom plaćanju za kupljenu raznu robu, na osnovu kojih je preuzimao novac iz blagajne.

On je u blagajnu preduzeća lično donosio fakture raznih pravnih lica za žiralno plaćanje za kupljenu robu, kao i fakture koje su pristizale poštom, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Bijeljina.

M.K je naređivao da se vrši isplata po navedenim računima, iako roba po njima nije zaprimljena u preduzeću, nego ju je protivpravno zadržavao za sebe, nepravilno izdvajajući budžetska sredstva preduzeća "Čistoća".

Prijavljeni je samo u 2013. godini na reprezentaciju preduzeća potrošio 7.200 KM, dok u istom periodu nije izmirivao poreske obaveze, zbog čega su 10. oktobra 2013. godine Uprava za indirektno oporezivanje BiH i 16. oktobra 2013. godine Poreska uprava Republike Srpske blokirale račune preduzeća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije