Hronika

Prijatelja izbo nožem po vratu

Prijatelja izbo nožem po vratu
Prijatelja izbo nožem po vratu

DOBOJ - Petar Šafarik iz Doboja uhapšen je u ponedjeljak naveče, nakon što je nožem tri puta u vrat ubo Nenada Petrovića (54), s kojim se prije kobnog događaja družio u njegovom stanu i pio alkohol.

U dobojskoj bolnici "Sveti apostol Luka" saopšteno je da je pacijent N.P. primljen u prijemnu ambulantu Službe za hirurgiju zbog ubodnih rana na vratu, koje su okarakterisane kao lake tjelesne povrede.

"Nakon dijagnostike, pacijent je zadržan na liječenju u Službi za hirurgiju naše ustanove", navode u bolnici.

Policija je Šafarika zatekla u stanu Petrovića, gdje je i uhapšen, a tokom uviđaja lica mjesta izuzet je nož za koji se sumnja da je korišten prilikom izvršenja krivičnog djela, kao i drugi tragovi.  Petrović i Šafarik žive kao podstanari u istoj kući, odnosno Petrović sa suprugom živi na spratu kuće, dok Šafarik boravi u sobi u prizemlju, i svi zajedno su u ponedjeljak naveče bili na druženju kod vlasnika kuće, gdje su navodno obojica konzumirala alkohol. Nakon povratka, druženje su nastavili u stanu kod Petrovića, gdje su nastavili piti alkohol i gdje su se u jednom momentu sporječkali, nakon čega je Šafarik otišao u svoju sobu.

Poslije izvjesnog vremena se vratio kod Petrovića i nastavio druženje, ali su se njih dvojica opet sukobili i Petrović je potom pokušao da Šafarika izgura iz stana, ali ga je on tri puta ubo u vrat.

Šafarik je odranije poznat dobojskoj policiji. Naime, uhapšen je 31. decembra prošle godine nakon što je počinio isto djelo, odnosno tokom druženja u stanu M.J. ubo je nožem Rosu Lazić (60).

On je tada uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Doboj pušten na slobodu.

 

 

                                                                                                                       

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije