Hronika

Prijavila silovanje u kancelariji, osumnjičeni negira

Prijavila silovanje u kancelariji, osumnjičeni negira
Foto: Ilustracija | Prijavila silovanje u kancelariji, osumnjičeni negira

TUZLA - Kantonalno tužilaštvo Tuzla provjerava prijavu protiv 61- godišnjeg M.H. iz Tuzle, koji je prijavljen da je počinio silovanje u Tuzli.

Kantonalni tužilac zasad nije predložio pritvor za tog muškarca jer se, kako saznajemo, ne poklapaju iskazi žene koja je prijavila silovanje sa medicinskom dokumentacijom.

Pripadnici MUP-a TK muškarca su uhapsili u utorak nakon prijave da je počinio krivično djelo silovanje.

"Osumnjičeni je ispitan, kao i žena koja je prijavila silovanje. Dežurni tužilac naredio je određena vještačenja i druge istražne radnje, odnosno medicinski pregled oštećene, a kako bi se utvrdilo sa sigurnošću šta se zapravo dogodilo", pojasnio je u petak Admir Arnautović, glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva Tuzla. 

Tužilac je odredio mjere zabrane pristupa ženi koja je prijavila silovanje, kao i zabrane pristupa prostorijama gdje se desio događaj.

Nezvanično,  navodno silovanje se desilo u prostorijama Organizacije demobilisanih boraca, koje se nalaze u Domu penzionera. Navodno, 28- godišnja žena nedavno je tu počela raditi na ugovor o djelu. Ona je u izjavi kazala da ju je M.H. pozvao u kancelariju, zaključao vrata za njom i silovao je. Prilikom ispitivanja, osumnjičeni je negirao ove navode.

Prema nezvaničnim informacijama, žena nema zadobijene povrede koje bi potvrdile njene navode da je silovana, odnosno njena izjava ne poklapa se sa rezultatima medicinskih pregleda. Osim toga, postoje i nezvanični navodi da su snimci kamera pokazali da su ta žena i M.H. zajedno izašli iz prostorije Organizacije.

Iz Kantonalnog tužilaštva Tuzla kazali su da moraju obaviti detaljne analize i pretrage kojima će se utvrditi šta se zapravo desilo i je li zaista bilo krivičnog djela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije