Hronika

Prijavljeno još jedna iznuda novca

Prijavljeno još jedna iznuda novca
Prijavljeno još jedna iznuda novca

PRIJEDOR - Lice iz Novog Grada prijavilo je policiji da mu je nepoznati počinilac više puta prijeteći tražio novac, saopšteno je danas iz Centra javne bezbjednosti (CJB) Prijedor.

"Prema izjavi oštećenog, upućene su prijetnje u toku decembra 2013. godine kada mu je nepoznato lice tražilo 2.000 evra i 26. marta 2014. godine kada mu je traženo 1.000 evra", navodi se u saopštenju.

Policija u Novom Gradu zaprimila je juče usmenu krivičnu prijavu o počinjenom krivičnom djelu iznuda.

U Novom Gradu 15. marta uhapšeno je lice S.K. (65) iz ovog grada u policijskoj zasjedi u trenutku dok je uzimalo kovertu koju je oštećeni R.P. iz Novog Grada prethodno ostavio na dogovoreno mjesto.

Osumnjičeni je 24. avgusta prošle godine od oštećenog iznudio 2.000 evra, dok je 13. marta ove godine pokušao da iznudi 1.000 evra.

Osumnjičeni je oštećenom licu upućivao pisma i pozive prijetećeg i uznemiravajućeg sadržaja u kojima je tražio da mu na određeno mjesto u Novom Gradu donese novac i prijetio uništavanjem imovine ukoliko ne postupi po traženom.

Policijski službenici uhapsili su osumnjičenog u saradnji sa postupajućim tužiocem u akciji kodnog naziva "Vampir" i predali ga Okružnom tužilaštvu Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije