Hronika

Pritvor uhapšenima u akciji Šetač 2

Pritvor uhapšenima u akciji Šetač 2
Pritvor uhapšenima u akciji Šetač 2

SARAJEVO - Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor Neđeljku Kuljiću i Marku Govedarici, uhapšenim u međunarodnoj policijskoj akciji "Šetač 2" zbog sumnje da su se bavili trgovinom droge.

Sud je saopštio da prema donesenom rješenju pritvor može trajati do 23. oktobra ili do nove sudske odluke.

Uvidom u podneseni dokazni materijal Sud je utvrdio da postoji sumnja da su osumnjičeni počinili krivična djela za koja ih terete, te odredio pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva.

Kuljić i Govedarica osumnjičeni su da su počinili krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašten promet opojnih droga.

Osumnjičeni su švercovali drogu u proteklih šest mjeseci sa područja Crne Gore u BiH i Hrvatsku. Prema prikupljenim dokazima, na ovaj način prošvercovano više od 100 kilograma skanka i veća količina cigareta.

Inače, oni su uhapšeni u junu u međunarodnoj policijskoj akciji kodnog naziva "Šetač 2", koja je sprovedena na području RS, FBiH i Hrvatske.

Takođe podsjećamo, u akciji kodnog naziva "Šetač 1", koja je sprovedena u aprilu prošle godine, uhapšena je 51 osoba na području Hrvatske, BiH, Srbije i Crne Gore i zaplijenjena droga u vrijednosti 1,4 miliona KM. Na području ove četiri zemlje zaplijenjeno je 376 kilograma marihuane, 530 grama heroina, 22 kilograma plastičnog eksploziva, devet ručnih bombi, sedam pištolja, jedna puška, oko 4.500 komada razne municije, prenosni računari te više mobilnih telefona i SIM kartica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije