Hronika

Pritvor za uhapšene u akciji "Maska"

Pritvor za uhapšene u akciji "Maska"
Pritvor za uhapšene u akciji "Maska"

SARAJEVO - Sud BiH odredio je pritvor i mjere zabrane za uhapšene u akciji "Maska" koji su osumnjičeni za krijumčarenje droge i cigareta.

U okviru prvog predmeta koji se odnosi na trgovinu drogom, jednomjesečni pritvor određen je za Sulejmana Berišu i Mersudina Meškovića, policijske službenike MUP Republike Srpske, te za Ranka Vučinića i Mirka Ateljevića iz Trebinja, rečeno je danas u Sudu BiH.

Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze ili vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike.

Za Sašu Pešića iz Trebinja i Ostoju Radiškovića, policijskog službenika MUP RS, određene su mjere zabrane napuštanja boravišta i zabrane putovanja, zabrane korištenja lične karte za prelazak preko granice, te obaveza javljanja nadležnom policijskom organu jednom sedmično, a osumnjičenom Radiškoviću i zabrana obavljanja službene djelatnosti.

Osumnjičenima se stavlja na teret da su počinili krivično djelo neovlašteni promet opojnim drogama, a Pešić i Radišković osumnjičeni su i za dogovor radi činjenja krivičnog djela.

U okviru drugog predmeta koji se odnosi na krijumčarenje cigareta, Sud je prihvatio prijedlog tužioca za određivanje jednomjesečnog pritvora za osumnjičene Slavka Stolicu, Miroslava Stajića i Radeta Vujovića.

Sud BiH za Gorana Škrbu i Dejana Lisova odredio je mjeru zabrane napuštanja boravišta i zabrane putovanja, zabrane korištenja lične karte za prelazak preko granice, te obavezu javljanja nadležnom policijskom organu jednom sedmično.

Prije dva dana na području Banjaluke i Trebinja uhapšeno je 17 lica u okviru dva predmeta koji se odnose na krijumčarenje opojnih droga i krijumčarenje cigareta.

Raspisana potjernica za trojicom osumnjičenih

Sud BiH odredio je pritvor i mjere zabrane za uhapšene u akciji "Maska" koji su osumnjičeni za krijumčarenje droge i cigareta, a za trojicom osumnjičenih raspisana je potjernica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije