Hronika

Privedena zbog krađe nakita i novca

Privedena zbog krađe nakita i novca
Privedena zbog krađe nakita i novca

BANJALUKA - Božana Vujinić (51) iz Banjaluke privedena je kao osumnjičena za krađu novca i nakita u vrijednosti od 10.000 KM iz stana Ane Grubač.

Oštećena je policiji prijavila da su novac i nakit ukradeni u periodu od novembra prošle do 20. januara ove godine iz njenog stana u Gračkoj ulici.

Nakon kriminalističke obrade u CJB Banjaluka, Vujinićeva je puštena da se brani sa slobode, a protiv nje će biti podnesen izvještaj Okružnom tužilaštvu Banjaluka zbog krađe.

Izvor "Nezavisnih" blizak istrazi rekao je danas da je osumnjičena najvjerovatnije u nekoliko navrata krala nakit i novac iz kuće oštećene.

Nije potvrđeno u kojem su odnosu njih dvije bile, a komentar oštećene nismo uspjeli dobiti, jer je, kako su nam rekli, bila na poslu.

Ovo je druga krađa vrijednog nakita u Banjaluci u protekla dva mjeseca.

Krajem decembra prošle godine policiji je prijavljena krađa pet dijamantskih prstenova i novca iz stana u Srpskoj ulici u centru Banjaluke. Vrijednost ukradenog nakita i novca procijenjena je na oko 15.000 KM, a lopovi do danas nisu pronađeni.

Prema podacima Centra javne bezbjednosti Banjaluka, tokom prošle godine izvršena je 3.191 krađa, što je za gotovo tri odsto više od broja prijavljenih krađa godinu ranije.

Kada je u pitanju procenat rasvijetljenosti ovih krivičnih djela, prema statistici CJB Banjaluka taj procenat iznos 58 odsto od ukupnog broja prijavljenih slučajeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije