Hronika

Privedene osobe bliske vehabijskom pokretu?

Privedene osobe bliske vehabijskom pokretu?
Privedene osobe bliske vehabijskom pokretu?

BANJALUKA - Više osoba je privedeno zbog sumnje da su potencijalna bezbjednosna opasnost u policijskoj akciji sprovedenoj na širem području Republike Srpske, prenijeli su banjalučki mediji.

Policija, kako se navodi, provjerava njihovu povezanost sa međunarodnim teroristima s obzirom na to da su te osobe tek nedavno stigle u BiH.

Milan Salamadija iz Odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a RS potvrdio je da je akcija u toku i da će više informacija biti poznato tokom dana.

Akcija je do sada sprovedena na području Banjaluke, Prnjavoru i okolini.

"Dnevni avaz" je objavio da se privode osobe bliske vehabijskom pokretu i da za sada nije poznato da li se radi o hapšenjima ili samo o informativnim razgovorima.

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić nedavno je potvrdio da postoje operativni podaci koji najavljuju nove terorističke aktivnosti u BiH, poslije napada na policijsku stanicu u Zvorniku u kojem je jedan policajac ubijen a dvojica ranjena.

Hapšenje u Doboju

U okviru velike policijske akcije koju od ranih jutarnjih sati provodi MUP RS-a, osim hapšenja i privođenja na informativne razgovore pripadnika vehabijskog pokreta u Bijeljini, Prnjavoru, Banjaluci, nekoliko osoba je privedeno i na području CJB Doboj.

Jutros oko šest sati u svojoj kući u Kotorskom kod Doboja je uhapšen Mujo Žilić, koji po izgledu i oblačenju može da pripada vehabijskoj zajednici. Prema riječima Muhameda Spahića, dugogodišnjeg predsjednika MZ Kotorsko, policija je njega probudila u 6.15 sati kako bi pokazao kuću Žilića.

“Ne znam šta bih o tome mogao kazati. Vidjelo se da je MUP RS nalozi za hapšenje i privođenje ovih ljudi izdati 4. maja ove godine u Banja Luci.

Kod Žilića su pretreseni kuća, radnja, izuzete su kartice od mobitela, CD-ovi, kao i maskirne hlače Armije RBiH koje danas svako može da nosi. Čini mi se da nisu našli ništa što bi kod našeg komšije moglo asocirati na neki terorizam. Žilić ima svoju obrtničku građevinsku firmu, radi i od toga izdržava porodicu. Čuo sam da će biti još nekih hapšenja ili privođenja na informativne razgovore u Kotorskom. Očekujem da će policija nakon što bude ispitan u poslijepodnevnim satima, Žilića pustiti kući- kazao je Spahić.

FOTO ILUSTRACIJA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije