Hronika

Privođenja u aferi Kačavenda

Privođenja u aferi Kačavenda
Privođenja u aferi Kačavenda

BIJELJINA - Policija je privela Vojkana Đurkovića, koga je advokat Duško Tomić optužio da planira njegovu likvidaciju zbog izjava o vladiki Vasiliju Kačavendi.

Osim toga, bijeljinska policija uzela je iskaze od svjedoka koji su vidjeli dvojicu muškaraca koji su u Bijeljini tražili Tomića u kući njegove polusestre, a za koje on tvrdi da su ubice iz Beograda koje su došle da ga likvidiraju.

Da se u Bijeljini saslušavaju određene osobe, potvrdio je Zoran Mandić, načelnik Uprave kriminalističke policije MUP-a RS.

“Policija preduzima određene radnje i saslušava određene osobe kako bi se rasvijetlila navode koje je advokat Tomić da u prijavi policiji. Zbog istrage koja je u toku ne možemo dati više informacija o ovom slučaju”, Mandić.

Policija u Bjeljini obezbeđuje advokata Tomića kada se on nalazi u tom gradu, nakon što je Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) policiji RS dostavila dopis da je Tomićeva bezbjednost ugrožena zbog poslova koje obavlja.

“Saznao sam da je dopis koji je poslala SIPA primljen 24. aprila, a mene je policija počela obezbjeđivati tek 15. maja. Određene osobe po Bijeljini se već danima hvale kako mi je kraj i kako sam gotov. Sve ovo je počelo nakon mojih izjava o Kačavendi. Prema mojim saznanjima, angažovali su dvojicu ubica iz Beograda da me likvidiraju, a akcijom koordinira Đurković, koji je Kačavendin dobar prijatelj”, izjavio je Tomić.

Tomić je bio glavni akter skandala koji je izbio o odnosima vladike Kačavende sa muškarcima, nakon čega je u beogradskim medijima usledilo objavljivanje kompromitujućih video zapisa.

Tomić se tada predstavljao kao branilac momaka koji su spremni da svjedoče da su bili prisiljeni na određene situacija sa Kačavendom.


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije